Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κριτική της ποιητικής συλλογής "Ποιήματα Στιγμής Ποιήματα Ζωής Ανεμοπορίες καρδιάς" της Ιωάννας Α. Αγγελή από τη φιλόλογο Ελένη Πάντου




16/12/2015

Όμορφη ποιητική συλλογή που εντυπωσιάζει και συγκινεί με την γνησιότητα και την απλότητα ενός πηγαίου και αυθόρμητου λόγου και αποκαλύπτει τον πλούσιο ψυχικό κόσμο της δημιουργού, η οποία νοιάζεται να συλλάβει το μυστικό νόημα της ζωής και το βρίσκει τελικά στη βίωση των πιο όμορφων συναισθημάτων. Ένα λουλούδι την ώρα που ανοίγει τα πέταλά του, το φτερούγισμα ενός πουλιού, η γλυκειά μελωδία της φύσης, η απλότητα των πιο ταπεινών καθημερινών στιγμών και κυρίως η παρουσία των αγαπημένων της προσώπων είναι σε θέση να πυροδοτήσουν την έκρηξη των πιο δυνατών συναισθημάτων και να τα μετουσιώσουν σε στίχους ικανούς να αγγίξουν την ψυχή μας.
Με έντονα λυρικούς τόνους και χωρίς να δεσμεύεται από την ανάγκη της αυστηρής δόμησης του στίχου θα αφήσει να απελευθερωθεί όλο το πάθος της για τη ζωή, για τον έρωτα, όλη η αγάπη και η τρυφερότητα για τα αγαπημένα της πρόσωπα και θα σταλάξει στις ψυχές των αναγνωστών της όλο το απόθεμα της ανθρωπιάς της!!!

Ελένη Πάντου
Φιλόλογος